Bekende namen houden Landbouwakkoord tegen het licht

De hoofdtafel van het Landbouwakkoord heeft tien deskundigen gevraagd om deel te nemen aan de reflectietafel. Dat is het adviesorgaan van het Landbouwakkoord. Onder hen zijn diverse deskundigen die geen onbekende zijn voor de land- en tuinbouw.

Bekende+namen+houden+Landbouwakkoord+tegen+het+licht
© Dirk Hol

De reflectietafel adviseert over de voorgenomen afspraken in het Landbouwakkoord rond onder meer de haalbaarheid en samenhang. Alle leden nemen op persoonlijke titel deel aan de reflectietafel. De tien leden van deze tafel hebben een zeer diverse achtergrond met onder meer economische, ecologische, juridische, maatschappelijke, biologische en landbouwkundige expertise.


De reflectietafel van het Landbouwakkoord komt deze week voor het eerst bijeen. In de gesprekken over het Landbouwakkoord wordt gekeken naar de mogelijkheden en de voorwaarden om agrarische ondernemingen in 2040 uitzicht op een gezonde financiële situatie te bieden, terwijl zij tegelijk de transitie naar een meer duurzame bedrijfsvoering maken. Landbouwminister Piet Adema draagt de bestuurlijke verantwoordelijkheid voor dit proces.

De leden van de reflectietafel zijn Chris Backes, hoogleraar Omgevingsrecht (Universiteit Utrecht); Gé Backus, directeur Connecting Agri & Food; Peter van Bodegom, hoogleraar Milieubiologie (Universiteit van Leiden); Elbert Dijkgraaf, hoogleraar Empirische economie van de publieke sector (Erasmus Universiteit Rotterdam); Anna Gerbrandy, hoogleraar Mededingingsrecht (Universiteit Utrecht); Klaas de Jong, mede-eigenaar/ adviseur PPP-Agro Advies; Roel Jongeneel, universitair docent Agrarische economie en plattelandsbeleid (Wageningen University & Research); Frederike Praasterink, lector Future Food Systems (HAS Hogeschool); Laurens Sloot, bijzonder hoogleraar Ondernemerschap in de detailhandel (Rijksuniversiteit Groningen); Steven van Westreenen, directeur-eigenaar Vanwestreenen Adviseurs Ruimtelijke Ontwikkeling.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer