Nieuwe programmaleider Duurzame Geitenzuivelketen

Myrthe Maurice-van Eijndhoven start per 1 november als programmaleider Duurzame Geitenzuivelketen. Dit duurzaamheidsprogramma van de geitensector wordt in opdracht van het Platform Melkgeitenhouderij uitgevoerd.

Nieuwe+programmaleider+Duurzame+Geitenzuivelketen
© Ruud Ploeg

De nieuwe programmaleider is een jaar geleden begonnen als zelfstandige en pakt vanuit deze positie de rol van programmaleider. Daarnaast is ze beleidsmedewerker voor de Nederlandse GeitenZuivel Organisatie, die samen met LTO Nederland het Platform Melkgeitenhouderij vormt.

Met de start als zelfstandige heeft zij de keus gemaakt om haar energie en kwaliteiten in te zetten voor een duurzame agrarische sector. Daarmee is zij klaar om zich in deze rol in te zetten voor de perspectiefvolle geitenzuivelketen.

Maurice-Van Eijndhoven heeft onderzoekservaring. Ze is gepromoveerd op een onderzoek naar de vetzuursamenstelling van melk van verschillende Nederlandse runderrassen. De laatste twee jaar voor haar start als zelfstandige werkte ze aan het lectoraatsproject 'Ruimte voor transitie in de agri- en foodsector' aan de HAS Hogeschool in Den Bosch.


Verduurzamingsprogramma

De Duurzame Geitenzuivelketen is een verduurzamingsprogramma dat is opgebouwd uit de drie thema's diergezondheid en dierenwelzijn, energie en klimaat, en imago. Per onderdeel kunnen geitenhouders punten scoren.

Na de start in 2018 heeft 65 procent van de Nederlandse geitenhouders op vrijwillige basis deelgenomen aan het programma. Afgelopen jaar is dit uitgegroeid naar 92 procent van de melkgeitenhouders. Voor 2022 is het doel dat alle geitenhouders verbonden zijn aan het duurzaamheidsprogramma.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer