USDA verwacht 6,5 procent hogere varkensprijs

Het Amerikaanse departement voor Landbouw (USDA) verwacht dit jaar in de Verenigde Staten een 1,6 procent hogere varkensvleesproductie en 6,5 procent hogere varkensprijs. De varkensvleesproductie daalde vorig jaar in het land 2,5 procent en de varkensprijs was 5,8 procent lager dan het jaar ervoor.

USDA+verwacht+6%2C5+procent+hogere+varkensprijs
© Twan Wiermans

De Verenigde Staten (VS) voerden in 2022 13,9 procent meer varkensvlees in dan in 2021. Met 609.000 ton varkensvlees is dat het hoogste invoerniveau in meer dan veertig jaar. De meeste grote leveranciers van varkensvlees, behalve Polen en Hongarije, verscheepten meer varkensvlees naar de VS dan in 2021. De invoer van varkensvlees komt overeen met 5 procent van de totale varkensvleesproductie in de VS.

De Amerikaanse varkensvleesexport daalde afgelopen jaar met 9,8 procent naar 2,88 miljoen ton. Daarmee zakte de varkensvleesuitvoer naar het laagste niveau sinds 2019. De export naar China, Japan en de Filipijnen was grotendeels verantwoordelijk voor de sterke daling. Wel is er fors meer varkensvlees uit de VS uitgevoerd naar Mexico.

Van de nationale varkensvleesproductie is 23,5 procent bestemd voor de exportmarkt. USDA voorspelt dat de invoer van varkensvlees dit jaar ongeveer een kwart afneemt, terwijl de export met 0,2 procent licht stijgt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer