2,7 miljoen euro voor duurzaam voedsel in Noord-Holland

Provincie Noord-Holland zet dit jaar en volgend jaar 2,7 miljoen euro in voor het uitvoeren van de voedselvisie. Dertien projecten en samenwerkingen die bijdragen aan een duurzaam voedselsysteem krijgen subsidie.

2%2C7+miljoen+euro+voor+duurzaam+voedsel+in+Noord%2DHolland
© Burt Sytsma Photography

Volgens landbouwgedeputeerde Ilse Zaal (D66) kan de provincie met de financiële ondersteuning het netwerk dat zorgt voor de transitie van het voedselsysteem een steun in de rug geven. 'Veel partijen geven samen met ons al uitvoering aan de voedselvisie. Wij zetten de komende twee jaar onze inzet op de duurzaamheidstransitie door, zodat het hele voedselsysteem daarvan kan profiteren.'

Noord-Holland streeft in de voedselvisie naar een 'schone en veilige productie van gezond, betaalbaar en smaakvol voedsel voor iedereen'. Dat betekent onder andere gezonde verdienmodellen voor ondernemers en het versterken van de bodem- en waterkwaliteit en biodiversiteit. Doelen voor 2030 zijn onder meer een natuurinclusieve grondgebonden landbouw, het verduurzamen van de teelt door regeneratieve landbouw, het sluiten van kringlopen en een kwart van het eten uit de regio halen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer