Adema presenteert lijst vroege teelten en rustgewassen

Landbouwminister Piet Adema heeft de ontwerplijsten vroege teelten en rustgewassen gepubliceerd. Uit de lijsten blijkt dat akkerbouwers bijna alle gewassen die normaal gesproken voor 16 maart worden ingezaaid, op reguliere wijze kunnen bemesten.

Adema+presenteert+lijst+vroege+teelten+en+rustgewassen
© Twan Wiermans

Op de ontwerplijsten (onderaan) staan zo'n zeventig vroege teelten en bijna zeventig rustgewassen. Op de lijst staan gangbare gewassen als aardappelen, uien en suikerbieten. Verder staan ook gras, granen en groenten waaronder diverse koolsoorten en schorseneren vermeld. De lijsten worden opgenomen in de Uitvoeringsregeling gebruik meststoffen en de Uitvoeringsregeling Meststoffenwet die uiterlijk 14 februari, voor het uitrijdseizoen, wordt gepubliceerd. De regelgeving treedt vervolgens op 15 februari in werking.


Met de inwerkingtreding van de regeling en het wijzigingsbesluit op 15 februari wordt geborgd dat de maatregelen uit het zevende actieprogramma Nitraatrichtlijn materieel in heel 2023 van toepassing zijn. Voor behoud van de derogatie is het van belang dat de maatregelen materieel in heel 2023 effect hebben en dus uiterlijk 15 februari in werking treden, schrijft Adema in de begeleidende brief.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer