Onderonsje Adema en Sinkevicius 'in goede sfeer'

Landbouwminister Piet Adema heeft maandag in Brussel gesproken met Milieucommissaris Virginius Sinkevicius over de Nederlandse derogatie-ophef van afgelopen week. De twee bewindslieden troffen elkaar in de wandelgangen tijdens de maandelijkse Landbouwraad.

Onderonsje+Adema+en+Sinkevicius+%27in+goede+sfeer%27
© Europese Unie

Minister Adema zei na afloop dat hij Sinkevicius heeft toegezegd dat Nederland op 1 maart voldoet aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de stapsgewijze afbouw van de derogatie. Over de inhoud van het gesprek wilde Adema verder geen toelichting geven. Wel verliep deze 'in een goede sfeer', aldus de bewindsman.


Nederlandse boerenorganisaties spraken vorige week van wanbeleid en onbetrouwbaarheid van de EU, omdat Brussel derogatiemaatregelen versneld zou hebben ingevoerd. Adema en de Tweede Kamer hadden 2023 bestempeld als een overgangsjaar. Uit een brief van EU-commissaris Sinkevicius werd duidelijk dat Brussel die optie helemaal niet bood en dat de bufferstroken al dit jaar moeten worden ingevoerd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer