Milieu Indicator Gewasbescherming in 2024 beschikbaar

De Milieu Indicator Gewasbescherming (MIG) komt in 2024 beschikbaar voor gebruik. Daarmee kunnen boeren en tuinders de milieubelasting van gewasbeschermingsmiddelen in kaart brengen en verlagen. Dat maakt GroentenFruit Huis bekend, een van de zes landbouworganisaties die werken aan de afronding van de MIG.

Milieu+Indicator+Gewasbescherming+in+2024+beschikbaar
© Burt Sytsma

De MIG is de beste methode om de milieubelasting van de door boeren gebruikte gewasbeschermingsmiddelen eenvoudig in kaart te brengen en te verlagen, vinden LTO Nederland, BO Akkerbouw, GroentenFruit Huis, IDH Trade, Royal FloraHolland en Natuur & Milieu.

De landbouworganisaties willen met de MIG de samenleving en marktpartijen een goed en wetenschappelijk onderbouwd beeld geven van de milieuimpact van gewasbeschermingsmiddelen op de bodem, het waterleven en populaties insecten en vogels.


Verduurzaming stimuleren

Doel is om door het gebruik van de MIG de verduurzaming van teelten, zowel binnen als buiten Nederland te stimuleren. Belangrijk onderdeel van de milieuindicator is de koppeling met bestaande certificeringsschema's als Global Gap, MPS en On the way to PlanetProof en ook dataregistratiesystemen.


Verder wordt beoordeeld hoe de MIG kan worden gekoppeld aan andere initiatieven, zoals CO2-footprintmethodieken, voor respectievelijk de sierteelt- en groenten- en fruitsector. In een webinar op 7 maart aanstaande, wordt een toelichting gegeven op de afronding en implementatie van de MIG. Binnenkort publiceert Wageningen University & Research het eindrapport van de publiek-private samenwerking MIG.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer