Melkprijs Arla levert 3 cent in

Arla verlaagt de melkprijs voor zowel gangbare als biologische melk met 3 cent per kilo. FrieslandCampina maakte maandag al een daling van 4 cent voor gangbare melk bekend. Voor januari kondigden beide zuivelaars al een lagere melkprijs aan dan voor december.

Melkprijs+Arla+levert+3+cent+in
© Arla Foods

Door verschillen in toeslagen en de omrekeningsfactor pakt het verschil in Nederland vaak een tikkie anders uit dan de daadwerkelijk aangegeven daling. Zo beurt een melkveehouder voor gangbare melk met 4,2 procent vet en 3,4 procent eiwit 55,70 cent, tegen 58,63 cent voor januari. De biologische melkprijs komt bij dezelfde gehalten uit op 62,92 cent in februari tegen 65,83 cent in januari.Zowel de prijzen voor vet en eiwit zakten behoorlijk. Zo was bij gangbare melk de vetprijs in januari nog 691 euro per 100 kilo vet, in februari was dat 656 euro. De eiwitprijs daalde van 760 euro per 100 kilo in januari naar 721 euro per 100 kilo in februari. Voor biologische melk is de vetprijs voor februari 749 euro en de eiwitprijs 824 euro per 100 kilo. Vorige maand was dat nog respectievelijk 744 en 863 euro.


Niet onverwacht

De daling komt niet onverwacht. De verschillende zuivelnoteringen dalen al weken. Ook stelde Rabobank vorig jaar dat zuivelverwerkers in de laatste maanden van 2022 de melkprijzen hoog hielden, omdat ze bij een prijsverlaging vreesden dat melkveehouders zouden overstappen naar de concurrent. Vorige week werd bekend dat de spotmelkprijs rond de 30 cent zit.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer