Fabrikant van papier uit suikerbietenpulp bijna failliet

Papierfabriek Crown Van Gelder in het Noord-Hollandse Velsen-Noord heeft faillissement aangevraagd. De fabrikant ontwikkelde twee jaar geleden een papiersoort waarin 20 procent vezels uit suikerbietpulp is verwerkt.

Fabrikant+van+papier+uit+suikerbietenpulp+bijna+failliet
© Crown Van Gelder

Suikerfabrikant Cosun Beet Company gebruikte het betreffende papier onder meer om de kilopakken kristalsuiker van het merk Van Gilse in te verpakken. Het verzoekschrift tot faillietverklaring van Crown Van Gelder is ingediend bij de Rechtbank Noord-Holland in Haarlem.


NH Nieuws meldt op zijn website dat de fabrikant in een brief aan het personeel schrijft dat het aangevraagde faillissement het gevolg is van acute betalingsproblemen. Dit ondanks het positieve bedrijfsresultaat in 2022. Crown Van Gelder heeft volgens de directie geen oplossing kunnen vinden voor de liquiditeitsbehoefte.


Minder orders

De oorzaken zijn volgens algemeen directeur Miklas Dronkers de gestegen kosten voor energie en grondstoffen en het teruglopen van het aantal orders. Curatoren gaan nog wel onderzoeken of er toekomstperspectief is voor het Noord-Hollandse bedrijf. Bij de Crown Van Gelder werken iets meer dan tweehonderd mensen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  7° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  9° / 2°
  10 %
Meer weer