Canada meldt iets kleinere aardappelvoorraden

De aardappelvoorraden in Canada zijn ten opzichte van vorig jaar 0,4 procent lager. Wel is de voorraad geïnventariseerd rond begin januari 5,8 procent hoger dan het meerjarig gemiddelde.

Canada+meldt+iets+kleinere+aardappelvoorraden
© Twan Wiermans

De totale aardappelvoorraad in alle provincies van Canada is per 11 januari 2023 vastgesteld op 3,54 miljoen ton. Vorig jaar op dezelfde peildatum was dat een fractie hoger. Dat de voorraden van de afgelopen twee jaar hoger zijn dan het meerjarig gemiddelde, komt vooral door uitbreiding van het Canadese teeltareaal voor aardappelen.

Uit de voorraadraming van de United Potato Growers of Canada blijkt dat de meeste aardappelen nog op voorraad liggen in de provincies Prince Edward Island, Alberta en Manitoba. In de laatste twee provincies zijn de voorraden op dit moment in het seizoen nog groter dan vorig jaar.

Volgens de telersorganisatie is er veel vraag naar Canadese aardappelen, zowel voor de versmarkt als voor de verwerkende industrie. Dit is vooral het gevolg van de kleinere aardappeloogst na het teeltseizoen 2022 in de Verenigde Staten. Hierdoor zijn met name in de westelijke provincies van Canada naar verhouding al meer aardappelen afgeleverd dan normaal in de periode voor de jaarwisseling.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  9° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 1°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -5°
  10 %
Meer weer