Schiphol denkt dat opkoop van twaalf boeren voldoende is

Met de opkoop van vier boerderijen en de stikstofruimte van acht anderen denkt Schiphol voldoende emissieruimte in huis te hebben voor de aanvraag van een natuurvergunning.

Schiphol+denkt+dat+opkoop+van+twaalf+boeren+voldoende+is
© Arjen Vos

Dat meldt RTL Nieuws. Volgens de zender gaf de luchthaven tussen de 20 miljoen euro en 25 miljoen euro uit aan de opkoop van stikstofruimte. Of die aankopen voldoende zijn voor een natuurvergunning kan het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit nog niet zeggen.


De opkoop van stikstofruimte door marktpartijen als Schiphol ligt gevoelig in politiek Den Haag. Stikstofminister Christianne van der Wal liet eerder weten daar weinig tegen te kunnen doen. Reden daarvoor zijn gemaakte afspraken over een aantal grote infrastructurele werken – zogenoemde Mirt-projecten – en Schiphol. Deze kregen daarmee de vrijheid om eigen stikstofruimte te verwerven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer