CRV werkt samen met Ierse fokkerijorganisatie BullWise

CRV is vanaf dit jaar een strategische samenwerking gestart met de Ierse fokkerijorganisatie BullWise. Dit nieuwe bedrijf wordt voor CRV de hoofddistributeur van stierensperma in Ierland en Noord-Ierland.

CRV+werkt+samen+met+Ierse+fokkerijorganisatie+BullWise
© Nieuwe Oogst

BullWise gaat onder meer stieren aanbieden uit het fokprogramma van CRV Nieuw-Zeeland, dat gericht is op het fokken van koeien die goed kunnen presteren op weidebedrijven. Het gaat om zowel zuivere Nieuw-Zeelandse Friesians en Jerseys als om kruisingen tussen deze rassen. Daarnaast zal BullWise stieren selecteren uit het Europese en Amerikaanse holsteinfokprogramma van CRV en uit de fokprogramma's voor Fleckvieh en MRIJ.

CRV ziet Ierland en Noord-Ierland als interessante groeimarkten voor genetica. Ierse en Noord-Ierse melkveehouders tonen een toenemende interesse in fokkerij op duurzaamheid. Volgens Elise van der Wulp, global director marketing en export bij CRV, delen BullWise en CRV een gezamenlijke missie. 'Wij willen veehouders helpen bij het fokken van probleemloos en efficiënt producerende koeien waarmee ze prettig werken en maximaal rendement uit hun bedrijfsvoering realiseren.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer