Bd-melkprijs Eko-Holland standaard 5 cent boven biologische

De te verwachten biologisch-dynamische melkprijs van Eko-Holland voor januari is 72 euro. Dat is beduidend meer dan de 65,20 euro voor december. Met ingang van dit jaar ligt deze prijs standaard 5 cent boven de biologische melkprijs. De te verwachten biologische melkprijs blijft gelijk ten opzichte van december op 67 euro per 100 kilo melk.

Bd%2Dmelkprijs+Eko%2DHolland+standaard+5+cent+boven+biologische
© Job Hiddink

Volgens voorzitter René Cruijsen van Eko-Holland hebben de ondernemers, inclusief de biologisch-dynamische, mede zelf voor deze nieuwe systematiek gekozen. Vorig jaar lag de bd-melkprijs nog wel eens onder de biologische melkprijs. 'Vanwege het onderliggend contract met de verwerker konden we dit toen nog niet aanpassen', geeft Cruijsen aan.Cruijsen had dit nieuws vorig jaar al aan de leden doorgegeven. 'De bd-boeren waren erg enthousiast over deze nieuwe systematiek.' De te verwachten prijzen gelden bij een jaarleverantie van 500.000 kilo melk met 4,42 procent vet en 3,57 procent eiwit. De prijs is inclusief de kwaliteit- en kwantiteitstoeslagen en exclusief eventuele programmatoeslagen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  20 %
 • Zaterdag
  9° / 5°
  60 %
Meer weer