HatchTech wil fabriek in Oekraïne uitbreiden

Ondanks de oorlog blijft de HatchTech Group, leverancier van broedmachines en andere componenten voor kuikenbroederijen wereldwijd, met een fabriek actief in Oekraïne. De komende jaren wordt de productie op deze fabriek waarschijnlijk zelfs uitgebreid.

HatchTech+wil+fabriek+in+Oekra%C3%AFne+uitbreiden
© Seleggt

HatchTech, opgericht in 1996 in het Utrechtse Veenendaal, levert projecten waarbij individuele componenten op de locatie van de klant worden omgezet tot een broederij. Om de kosten te drukken, verplaatste het bedrijf de productie van componenten naar China. Toen de prijzen in 2015 begonnen te stijgen en gezien de hoge kwaliteitseisen, besloot HatchTech meer componenten zelf te produceren, meldt Agroberichten Buitenland.

Hiervoor bleek Oekraïne een veelbelovende locatie. HatchTech Ukraine werd opgericht in 2015, met een vestiging in Baryshevka, ongeveer 40 kilometer ten oosten van Kiev. Aanvankelijk was het een vrij klein bedrijf. De fabriek produceerde een paar componenten. Het grootste deel van het personeel besteedde zijn tijd aan bouwprojecten bij klanten over de hele wereld.

Ondertussen bleef HatchTech in het land investeren, terwijl lokale werknemers het bedrijf verder opbouwden. Vandaag de dag heeft HatchTech Oekraïne meer dan honderd mensen in dienst en wordt bijna 70 procent van de componenten van HatchTech in Oekraïne geproduceerd, waaronder complete schakelkasten, watersystemen, deuren en transportsystemen die bekendstaan als HatchTravellers.


Geen luchtvervoer

Door de invasie heeft HatchTech Ukraine geen toegang tot luchtvervoer of containervervoer. Toch is het bedrijf in 2022 zaken blijven doen en functioneren de logistieke diensten nog steeds naar behoren. HatchTech overweegt zelfs om een aantal onderdelen van een ander van zijn paradepaardjes, het circuit, in het land te produceren.

Dit circuit, ontwikkeld voor HatchTech-dochter Respeggt, detecteert mannelijke kuikenembryo's tijdens het broedproces en zet ze om in diervoeder, waardoor de conventionele praktijk van het uitbroeden en vernietigen van mannelijke kuikens overbodig wordt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 7°
  30 %
 • Zondag
  8° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 1°
  10 %
Meer weer