Varken van Morgen stopt na acht jaar

Kwaliteitsprogramma Varken van Morgen stopt op 1 januari. Na acht jaar kan de stekker er volgens Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) uit, omdat het programma niets meer toevoegt en het alleen maar geld kost. Beter Leven-keurmerken zijn voor veel varkenshouders en ketens in Nederland de basis.

Varken+van+Morgen+stopt+na+acht+jaar
© Anita Rozendaal-Baaij

Ketenpartijen en controlerende instanties zijn het met de visie van de POV eens, waardoor besloten is om het kwaliteitsprogramma per 1 januari 2023 te stoppen. De discussie die de POV in gang zette, viel samen met het gegeven dat Global Gap gaat stoppen.

Aan de Global Gap-eisen wordt het Varken van Morgen (VvM) getoetst. De koepelorganisatie voor supermarkten, Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), is keurmerkeigenaar van VvM en zette het op 1 januari 2015 in de markt.


Dierenwelzijn verbeteren

In dat kwaliteitsprogramma voor varkenshouders zijn bovenwettelijke normen opgenomen voor een duurzame productie van varkensvlees. In dat programma zouden ze samen met varkenssector stappen zetten om de omstandigheden voor mens, dier en milieu te verbeteren. Varkens produceren waar de afnemers van varkensvlees om vragen en een kans voor varkenshouders om extra opbrengsten te kunnen ontvangen, was de insteek van Varken van Morgen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer