Tiense Suiker verwacht opbrengst van 3,5 miljoen ton bieten

De Belgische suikerbietenverwerker Tiense Suikerraffinaderij stevent af op een opbrengst van 3,5 miljoen ton bieten. Daarmee is de bietencampagne iets succesvoller dan vorig jaar. Toen werd er 3,3 miljoen ton suikerbieten opgehaald.

Tiense+Suiker+verwacht+opbrengst+van+3%2C5+miljoen+ton+bieten
© Dirk Hol

Sinds de start van de bietencampagne eind september is al 2,5 miljoen ton bieten opgehaald. In de periode tot half januari komt daar naar verwachting nog 1 miljoen ton bij. Daarmee komt het totaal voor de campagne van Tiense Suikerraffinaderij van dit jaar uit rond de 3,5 miljoen ton. Telers hebben zodoende een hectareopbrengst behaald van circa 90 ton.

De droge en zonnige weersomstandigheden van afgelopen zomer hebben een rol gespeeld in de hogere opbrengst én het gestegen rendement ten opzichte van één jaar eerder, laat Tiense Suikerraffinaderij weten. 'Anders dan in bijvoorbeeld Duitsland en Frankrijk zijn wij de zomerperiode goed doorgekomen', zegt directeur Jan Ingels bij ROBtv.


Suikergehalte

Wel is Tiense Suikerraffinaderij enigszins teleurgesteld over het suikergehalte, ook al lag dat 5 procent hoger dan één jaar geleden. 'We rekenden met een hoger percentage', stelt het bedrijf. De opbrengst van 3,5 miljoen ton bieten zal resulteren in een productie van zo'n 630.000 ton suiker.


In de bietencampagne van komend jaar gaat Tiense Suikerraffinaderij voor het eerst gebruikmaken van de nieuwe diffusietoren. 'Daardoor stoten we jaarlijks bijna 60.000 ton CO2 minder uit en gebruiken we naar schatting 150.000 kubieke meter water minder in het productieproces', meldt de suikerbietenverwerker.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer