FloraHolland maakt winnaars Glazen Tulp bekend

Royal FloraHolland heeft donderdagavond de vijf winnaars van de Glazen Tulp 2022 bekendgemaakt. De prijs van 's werelds grootste bloemenveiling wordt ieder jaar uitgereikt aan de vijf beste marktintroducties.

FloraHolland+maakt+winnaars+Glazen+Tulp+bekend
© Royal FloraHolland

De uitreiking van de Glazen Tulp Awards is onderverdeeld in vijf categorieën. Elke categorie kent één winnaar. Bredefleur uit het Flevolandse Luttelgeest is er in de categorie 'Snijbloemen' met de prijs vandoor gegaan. Het product Lilium Apricot Fudge werd door de jury als beste marktintroductie bestempeld. 'De sierwaarde zit in het totaal anders zijn van bloem. Ook al zal de consument de meeldraden wegknippen', staat in het juryrapport.

In de categorie 'Groene kamerplanten' was de Glazen Tulp voor Richplant bv uit het Zuid-Hollandse Naaldwijk. Zij introduceerden de Geogenanthus ciliatus Midnight Pearl. 'Deze plant is een vernieuwing op de markt. We zijn nieuwsgierig naar hoe deze plant gaat uitgroeien.' De Glazen Tulp in de categorie 'Bloeiende kamerplanten' is uitgereikt aan De Hoog Orchids uit het Zuid-Hollandse Delfgauw.


Prijsuitreiking

Ammerlaan-Sosef uit het Zuid-Hollandse Honselersdijk heeft de beste marktintroductie in de categorie 'Tuinplanten' geleverd, meldt de jury tijdens de prijsuitreiking. Het gaat om het product Celosia Hot Topic Reef. 'Een onderschatte plant voor in de tuin en borders. Natuurlijk wel in combinatie met de juiste beplanting.'

In de vijfde en tevens laatste categorie, de Concepten, is Kwekerij Griffioen uitgekozen tot winnaar. De kwekerij uit het Zuid-Hollandse Boskoop introduceerde het concept Tegeltje Groen. 'De verschillende seizoenen zijn hierin verwerkt. Eigentijdse doorvertaling van tegel eruit, plant erin. Juist de frisse uitstraling van de verpakking is passend in deze tijd. Interessant is dat dit concept ook omgezet is naar gemeentes en voor retail', concludeert de jury.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer