Medewerkers zorgboerderij aangehouden voor mishandeling cliënten

De politie heeft twee mannen van 62 en 35 uit de Groningse gemeente Westerwolde aangehouden op verdenking van het mishandelen van kwetsbare cliënten van een zorgboerderij. Het aangehouden duo was werkzaam op de zorgboerderij.

Medewerkers+zorgboerderij+aangehouden+voor+mishandeling+cli%C3%ABnten
© Nieuwe Oogst

De politie en het Openbaar Ministerie (OM) Noord-Nederland hadden na meerdere aangiftes en meldingen een onderzoek gestart naar een zorgboerderij gevestigd aan de Hoornderweg in Wedde. In de zorgboerderij wonen zeer zorgafhankelijke cliënten.

Door de politie is uitgebreid met meerdere getuigen gesproken. Zij hebben verklaringen afgelegd over wat zij weten, hebben ervaren of hebben gezien. Twee van hen hebben aangifte gedaan van mishandeling van één of meerdere cliënten, laat de politie weten.


Zorgwekkende situatie

De verklaringen en aangiftes gaven blijk van zo'n zorgwekkende en kwetsbare situatie dat politie en OM een uitgebreid onderzoek zijn gestart om de strafbare feiten zorgvuldig in kaart te brengen. Daarnaast is informatie gedeeld met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Het politieonderzoek heeft geleid tot de aanhoudingen van deze verdachten. Zij worden de komende dagen verhoord. Verdere aanhoudingen worden door de politie niet uitgesloten.

De eerste meldingen kwamen begin oktober 2022 bij de politie binnen. Daarnaast werd begin oktober duidelijk dat verschillende getuigen en aangevers zich ook hebben gewend tot onderzoeksjournalist Alberto Stegeman. Deze journalist heeft opnamen gemaakt binnen de zorgboerderij. Deze beelden zijn in bezit van de politie en vormen onderdeel van het onderzoek. De beelden ondersteunen de aangiftes en getuigenverklaringen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 3°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer