Boeren voeren actie bij bijeenkomst met Adema in Drachten

Een groep boeren met trekkers heeft een bijeenkomst van LTO Noord in het Friese Drachten aangegrepen om aandacht te vragen voor PAS-melders. Landbouwminister Piet Adema is er uitgenodigd als hoofdspreker en de protestactie was op hem gericht.

Boeren+voeren+actie+bij+bijeenkomst+met+Adema+in+Drachten
© Peter Smit

De actie is georganiseerd door een groep boeren uit de omgeving van Drachten die al eerder acties heeft gehouden. Volgens actiegroep Agractie, die zelf niet betrokken zegt te zijn maar wel de boodschap doorgeeft, vragen de actievoerders aandacht voor de problematiek van de PAS-melders. Het stoort de demonstranten dat er nog altijd geen oplossing voor deze groep boeren is gevonden.


Verder zijn de demonstranten boos over de 'wildwestopkoop' van boerenbedrijven door onder meer Schiphol, dat naarstig op zoek is naar stikstofruimte. Ook riepen de protesterende boeren LTO op om de belangen van de sector niet te 'verkwanselen'.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer