Bodemscheurkalender helpt bij gesprekken over bodem

'De Bodemscheurkalender komt bij ons op de keukentafel te liggen, want de bodem is iets waar je met elkaar over moet praten', zegt Tineke de Vries. De voorzitter van LTO-vakgroep Akkerbouw en Vollegrondsgroente nam dinsdag het eerste exemplaar in ontvangst.

Bodemscheurkalender+helpt+bij+gesprekken+over+bodem
© BO Akkerbouw

De Vries ontving tijdens de workshopdag 'Meten & Beoordelen van de Bodemkwaliteit' in het Flevolandse Lelystad haar Bodemscheurkalender uit handen van bodemwetenschapper Janjo de Haan van Wageningen University & Research (WUR).


De Haan is naast Geert Pinxterhuis (BO Akkerbouw), Hedwig Boerrigter (Deltaplan Agrarisch Waterbeheer) en Gijs Gjaltema van Jeen Communicatie één van de personen die aan de wieg stonden van de samenstelling, productie en verspreiding van de kalender.


Brainstorm

De Bodemscheurkalender kreeg dit voorjaar inhoud bij een brainstorm met behulp van een groep bodemwetenschappers, bodemadviseurs en kennispartners. In de kalender komen diverse thema's naar voren: grondbewerking, groenbemesters, bodemziekten- en plagen, koolstofvastlegging en waterbeheer.Deze onderwerpen worden weergegeven in de vorm van tips, mini-colleges en afbeeldingen. Door QR-codes te scannen kunnen de lezers meer tekst en uitleg opvragen. De Bodemscheurkalender valt komend weekend bij circa 24.500 boeren op de mat. Daarnaast vinden duizenden exemplaren hun weg naar studenten en docenten van het hbo en mbo en via de netwerken van de initiatiefnemers BO Akkerbouw, Deltaplan Agrarisch Waterbeheer, WUR en Jeen Communicatie.
Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 3°
  60 %
 • Zondag
  9° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
Meer weer