Remt Meijer bewaker boerenbelangen in uitbreidingsplan Eemshaven

Akkerbouwer en bestuurder Remt Meijer uit Kloosterburen gaat boeren bijstaan in het proces rond de Oostpolder, bij de Eemshaven. In dit gebied willen gemeente Het Hogeland en provincie Groningen een bedrijventerrein realiseren voor bijvoorbeeld datacentra. Hiermee zou de Eemshaven met 600 hectare worden uitgebreid.

Remt+Meijer+bewaker+boerenbelangen+in+uitbreidingsplan+Eemshaven
© GrAJK

Meijer gaat in opdracht van LTO Noord, het Gronings Agrarisch Jongeren Kontakt en de Nederlandse Akkerbouw Vakbond de inbreng van de landbouw verwerken in een landbouweffectrapportage. Deze rapportage moet inzicht geven in wat het effect is van de onttrekking van de Oostpolder als landbouwgebied.

Boeren zitten volgens Meijer niet te wachten op onteigening of verkoop van hun bedrijf. 'Ik ga ook langs bij de boeren in het gebied. Ik wil uit hun mond horen wat er speelt. Dat vind ik belangrijk. Het is gemakkelijk om de financiële en bedrijfseconomische situatie op papier te zetten, maar ook de persoonlijke impact op de bedrijven en gezinnen moet niet worden onderschat.'


Meijer runt samen met zijn dochter een akkerbouwbedrijf in Noord-Groningen. Hij is bestuurslid van stichting De Groninger Poldermolens en de Vereniging van Oevereigenaren en Gebruikers, die opkomt voor de belangen van kwelderboeren. De akkerbouwer zat onder andere in het bestuur van van de Groninger Maatschappij van Landbouw, de voorloper van LTO Noord en waterschap Noorderzijlvest. Ook was hij wethouder en raadslid.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  4° / 1°
  70 %
 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  3° / -2°
  10 %
Meer weer