Showdagen van Abemec en Agromec tonen nieuwe technieken

Voor Fendt-liefhebbers was er afgelopen weekend voldoende te kijken tijdens de showdagen van landbouwmechanisatiebedrijf Abemec en Fendt-importeur Agromec in het Brabantse Veghel. Hoogtepunt dan deze dagen was de demoshow. 'We laten nieuwe technieken zien, de historie en de hoge restwaarde van Fendt', zegt directeur Hans Quint van Abemec. 'Daarnaast zijn we trots op de innovaties die we zelf toepassen.'

Met de veldspuit van Agrifac werd de spotsprayingtechniek gedemonstreerd. Op deze manier kun je plaatsspecifiek gewasbescherming toepassen. Nu zit er water in de tank en toont de fietser aan niet nat te worden.

Een andere noviteit is de elektrische trekker. 'Een belangrijke innovatie. Deze trekker heeft 200 pk en hier is letterlijk de dieselmotor uit gehaald en de elektromotor in gezet. Onder de motorkap zitten een nieuwe elektromotor en batterijen als basis en voorop de trekker zit een frontbatterij die vervangen kan worden', licht Quint toe.

De demoshow werd afgesloten met de balansoefening. Abemec ziet dat de vraag naar trekkers onder veehouders nu wat rustiger is. Quint: 'Het is een onrustige tijd. Een veehouder zit echt te kijken naar zijn toekomst. We zien daarom meer vraag in de akkerbouw en andere sectoren. Maar er blijven voldoende innovatieve veehouders over die verdergaan.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  19° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
Meer weer