Veredelaar Dümmen Orange stoot Quick Plug af

Het Amerikaanse bedrijf Profile Products neemt Quick Plug, fabrikant van groeimedia voor plantenvermeerdering, over van sierteeltveredelaar Dümmen Orange.

Veredelaar+D%C3%BCmmen+Orange+stoot+Quick+Plug+af
© Dümmen Orange

De overname omvat alle producten, technologieën en faciliteiten in Nederland, Canada en de Verenigde Staten. Ook de medewerkers stappen over naar Profile Products. De nieuwe eigenaar is gevestigd in de Amerikaanse staat Illionois.

Profile Products levert materialen die worden toegepast in de tuinbouw, onder meer voor erosiebestrijding. Daarnaast brengt het materiaal op de markt dat wordt gebruikt voor de aanleg van sportvelden en andere gespecialiseerde toepassingen.

'Aanvankelijk was Quick Plug gericht op verbetering van vermeerdering van tropische planten, maar inmiddels is het met succes verder uitgegroeid. Met ook een portfolio buiten de sierteeltsector', zegt Hugo Noordhoek Hegt, directeur van Dümmen Orange. 'We zijn ervan overtuigd dat Quick Plug met de acquisitie door Profile Products een nieuw onderdak heeft gevonden voor verdere groei.'

Dümmen Orange blijft zich richten op haar kernactiviteiten in de sierteeltveredeling en -vermeerdering.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  4° / 1°
  70 %
 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  3° / -2°
  10 %
Meer weer