Kamer debatteert over advies Johan Remkes

De Tweede Kamer debatteert donderdagmiddag met ministers Christianne van der wal (Natuur en Stikstof) en Piet Adema (Landbouw) over het stikstofadvies van Johan Remkes. Recente ontwikkelingen beloven wederom een scherp debat.

Kamer+debatteert+over+advies+Johan+Remkes
© Livestream Tweede Kamer

De verwachting was dat het Remkes-rapport de oplopende spanning en polarisatie rond de stikstofaanpak zou doen afnemen. Niets blijkt echter minder waar. In aanloop naar het debat gebeurde er weer zoveel rond het stikstofdossier dat de verhoudingen, ook binnen de coalitie, weer op scherp staan.


Voorafgaand aan het debat moest minister Van der Wal erkennen dat het RIVM opnieuw fouten heeft gemaakt met een lijst van piekbelasters. Partijen zullen willen weten hoe dit opnieuw mogelijk is en hoe betrouwbaar de overige informatie is die dit rijksinstituut toe nu toe heeft aangeleverd voor het stikstofbeleid.


Bekijk het debat hieronder terug

Coalitiepartijen VVD en D66 kwamen woensdag in aanvaring met landbouwminister Adema over uitspraken die hij gedaan zou hebben voor een zaal vol boeren. De bewindsman zou hebben getornd aan de 'harde' deadline van 2030 voor het behalen van de stikstofdoelen. Adema heeft laten weten dat wat hij daar zei in lijn is met de eerdere kabinetsreactie op het Remkes-advies. Hij is niet van plan zijn woorden terug te nemen.


Bouwvrijstelling

Een derde ingrediënt voor een scherp debat is de uitspraak van de Raad van State over de bouwvrijstelling. Die zorgt wederom voor een grote vertraging in de woningbouw. Snel meer woningen is wat vrijwel alle partijen hun kiezers beloven. De roep om een versnelling van opkoop en onteigening van boeren zal wederom luid klinken.Het debat start volgens de agenda van de Tweede Kamer om 14.45 uur en zal duren tot ongeveer 23 uur. Wijzigingen voorbehouden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer