Spannende tijd voor amarylliskweker

Voor Amarylliskwekerij Evers van de Sandt in het Gelderse Angeren staat het seizoen op het punt van beginnen. Een spannende periode breekt aan voor de teler die moeilijk in kan springen op veranderingen in de markt. 'Het is een spannend seizoen. We hebben het energieverhaal en de koopkracht van de consument. Na twee spannende coronajaren is er nu weer een spannend seizoen met alles wat eraan zit te komen.'

Martijn Evers teelt op 4 hectare amaryllissen. Hij kan niet veel sturen op de teelt en zal dan ook niet veel dingen aanpassen. 'We hebben onze schermdoeken nagelopen en doen met de temperatuur wat voorzichtiger aan. Buiten dat kunnen we niet meer doen in onze teelt.'

De kas halfleeg laten staan is ook geen optie, omdat de amaryllis een seizoensproduct is die je maar één keer per jaar kunt oogsten. 'Het is een meerjarige teelt en de bol heeft een bepaalde hoeveelheid warmte en luchtvochtigheid nodig. Je probeert zuinig te doen, maar we kunnen niet veel concessies doen', besluit Evers.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer