Overstappers en boeren op kandidatenlijst BBB

Op de kandidatenlijsten van de BoerBurgerBeweging (BBB) voor de Provinciale Statenverkiezingen van volgend jaar prijken namen van LTO-bestuurders en voormalige lokale politici van VVD en CDA.

Overstappers+en+boeren+op+kandidatenlijst+BBB
© Huisman Media

In Overijssel staat Ilona Lagas op de lijst. Zij was raadslid voor de VVD in Nieuwleusen en Ommen. Volgend jaar staat ze namens BBB op plek 5 voor een zetel in de Staten van Overijssel. Op plek 8 staat Gert Brommer, tot eind 2021 was hij voormalig Statenlid verbonden aan de VVD.

Jan Klopman uit Biddinghuizen was fractievoorzitter van het CDA in de gemeente Dronten. Klopman is voor BBB straks de nummer 3 in Flevoland. LTO-bestuurder Harold Zoet uit Wezep zat namens het CDA acht jaar in de Staten van Gelderland. Voor de BBB Gelderland staat hij op plek 35.


In Noord-Brabant staat Wil Meulenbroeks op plek 16 van de BBB-kandidatenlijst. Meulenbroeks was tot eind 2021 vakgroepvoorzitter Melkveehouderij bij LTO Nederland. Martijn Pijnenburg, voormalig voorzitter van de LTO-vakgroep Nertsenhouderij, staat in die provincie op plek 15. Voormalig bestuurder Carla Evers van LTO Noord regio Oost wordt lijsttrekker voor BBB in de provincie Overijssel.


Trekkertrek en weerboer

De nummer 2 In Noord-Brabant is voormalig varkenshouder Marcel Berkvens. Nummer 18 in die provincie is een bekende naam in de Trekkertrek. Erik van Oosterhout is onder meer de organisator van Powerweekend Made. Een andere (regionale) bekendheid is Gerrit Vossers, de 'weerboer van het oosten'. Hij is raadslid voor Dorp en Platteland Beweging in de gemeente Oude IJsselstreek en staat op plek 36 van de BBB-lijst voor Gelderland.

De kandidatenlijsten zijn nog niet definitief. Op 12 november is er een extra ledenvergadering van de partij waarbij de lijsten worden vastgesteld. Dan stellen ook de twaalf provinciale lijsttrekkers van BBB zich voor.

Bestuurslid Wim Jaspers vertelt op de website van de partij dat de twaalf kandidatenlijsten na een zorgvuldig proces tot stand zijn gekomen. 'De diverse provinciale teams werken gemiddeld al ruim één jaar samen. Samen hebben ze cursussen doorlopen en elkaar leren kennen. Ze zijn nu druk doende om de concept-verkiezingsprogramma's af te ronden.’





Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer