Vervoersverbod deel Zeeuws-Vlaanderen na vogelgriep Evergem

Bij vogels van een handelaar in het Belgische Evergem is een uitbraak geconstateerd van hoogpathogene vogelgriep. Om verdere verspreiding te voorkomen, wordt een bewakingszone van 10 kilometer ingesteld waarbinnen een vervoersverbod geldt. De bewakingszone gaat in de buurt van Sas van Gent ook over Nederland.

Vervoersverbod+deel+Zeeuws%2DVlaanderen+na+vogelgriep+Evergem
© Michiel Elands

Een vervoersverbod heeft betrekking op alle vogels en broed- en consumptie-eieren vanaf een locatie met vogels. Ook geldt het verbod voor mest van vogels en gebruikt strooisel, en voor andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met gevogelte.

Daarnaast gelden regels voor de jacht in de 10 kilometerzone. Zo is het in dit gebied onder andere verboden te jagen op eenden of te jagen in gebieden waar dat watervogels kan verstoren. Waar dit precies is, is te zien op de dierziektenviewer van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).


• Bekijk de kaart van het vervoersberperkingsgebied

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
 • Zaterdag
  22° / 8°
  0 %
 • Zondag
  20° / 9°
  0 %
Meer weer