Oekraïne-vlogger Kees Huizinga: 'Oogsten met vergane glorie uit Sovjettijd'

In De week van Kees Huizinga vertelt deze Nederlandse boer in Oekraïne wat hij merkt van boeren in een land in oorlogstijd. Deze week krijgt hij hulp van zijn buurman bij het oogsten. Oekraïners maken daarbij zelf nog gebruik van 'vergane glorie uit de Sovjettijd'.

Er moet flink doorgewerkt worden om alles af te krijgen, geeft Huizinga aan. Zo is hij nog tot middernacht op het land te vinden om uien te rooien. In totaal haalde hij een behoorlijke hoeveelheid van het land: 'Toch weer 800 ton gedaan vandaag!' Ook ziet hij dat de Oekraïners nog dagelijks landbouwvoertuigen uit de Sovjettijd gebruiken. 'Kijk, daar in de verte gaat een Sovjet-combine. Vergane glorie, noem ik het maar.'


De week van Kees Huizinga is elke vrijdag te zien via nieuweoogst.nl/boeren-in-oekraine en zaterdag te lezen in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  8° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -3°
  10 %
 • Woensdag
  6° / -6°
  10 %
Meer weer