Nederlandse tuinbouwsector op handelsmissie naar Saoedi-Arabië

Dutch Greenhouse Delta en InnovationQuarter organiseren in samenwerking met het Landbouwbureau van Nederland in Riyad en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een handelsmissie naar Saoedi-Arabië. Het doel daarvan is om te laten zien dat de Nederlandse tuinbouwsector een antwoord biedt op de vraag naar zelfvoorziening in voedselzekerheid.

Nederlandse+tuinbouwsector+op+handelsmissie+naar+Saoedi%2DArabi%C3%AB
© Hoogendoorn Growth Management

De organiserende partijen melden dat Saoedi-Arabië behoefte heeft aan hightech oplossingen en kennis om een efficiënte, duurzame en veilige voedselproductie te realiseren. Daarvoor is recent hervormingsprogramma Vision 2030 in het leven geroepen.

'Er worden daar al veel middelen uitgetrokken om de voedselproductie en -verwerking te verbeteren, maar het lastige klimaat vereist innovatie en duurzaamheid. Vooral om jaarrond groente en fruit te kunnen produceren', geven de twee organisaties aan.

De moeilijke teeltomstandigheden zorgen er ook voor dat veel voedsel nog steeds geïmporteerd wordt. 'Er gaat echter veel product verloren in de lange transportketens. Dat maakt landen in de Golfregio extra kwetsbaar voor schommelingen in de beschikbaarheid van voedselvoorraden op de wereldmarkt.'


Krachtige positie creëren

De handelsmissie vindt plaats van 17 oktober tot en met 20 oktober. Het is de vierde fysieke handelsmissie binnen het Partners for International Business-programma. Dit organiseert activiteiten en programma's om de Nederlandse tuinbouwsector krachtig te positioneren in de Golfregio.

Zeventien bedrijven nemen deel aan deze handelsmissie, waaronder Bayer – de Ruiter Seeds, Horti XS, Koppert Biological Systems en Signify. Onderdeel van de handelsmissie is deelname aan de beurs Saudi Agriculture, waar de deelnemende partijen een gezamenlijke Nederlandse stand hebben.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer