EKO-keurmerk wil biologisch duidelijk gezicht geven in schap

Het nieuwe bestuur van Stichting EKO-keurmerk wil biologisch een duidelijk gezicht geven in het Nederlandse supermarktschap. Het gaat dit najaar met de primaire deelsectoren en keurmerkhouders in gesprek over de ambitie een zichtbaar Nederlands keurmerk in de markt te zetten.

EKO%2Dkeurmerk+wil+biologisch+duidelijk+gezicht+geven+in+schap
© Noordoost.nl-Alex J.de Haan

Dat stelt tijdelijk voorzitter van Stichting EKO-keurmerk Harrie Janssen. Per 1 oktober is een vernieuwd bestuur aangetreden dat zich inzet voor de Nederlandse biologische sector met Topkeurmerk EKO. Een belangrijke stap daarbij is volgens het bestuur dat de propositie 'EKO is biologische topkwaliteit uit Nederland' verder wordt versterkt.

Het bestuur geeft aan dat een duidelijk gezicht extra belangrijk is omdat het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit dit najaar het Nationaal Actieplan voor biologische productie en consumptie bekendmaakt. Marktontwikkeling zal daarin een belangrijk instrument moeten zijn, met vergroting van het Nederlandse biologische areaal als het uiteindelijke doel.


Een sterke vergroting van het Nederlandse areaal is alleen mogelijk als de vraag naar Nederlandse biologische producten flink wordt gestimuleerd. Het EKO-keurmerk kan daarin een dienende rol spelen als 'herkenbare topkwaliteit van Nederlandse biologische telers en verwerkers', verwacht het nieuwe bestuur.

Het nieuwe bestuur bestaat voornamelijk uit primaire producenten. Het bestuur zal een- of tweejaarlijks overleg voeren met retail en verwerkende industrie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer