EKO%2Dkeurmerk+besteedt+controle+en+certificering+uit
Nieuws
© Persbureau Noordoost

EKO-keurmerk besteedt controle en certificering uit

Stichting EKO-keurmerk heeft de inspecties en certificering uitbesteed aan Kiwa en Control Union. De betrokkenen hebben hiervoor onlangs een overeenkomst gesloten.

EKO vindt het belangrijk de controle en certificering bij een onafhankelijke partij onder te brengen. Consumenten vinden onafhankelijke controle een belangrijke voorwaarde voor een betrouwbaar keurmerk. De organisatie wil met de twee onafhankelijke partners verder bouwen aan het keurmerk.

Het contract vormt de aftrap van een nieuwe communicatiecampagne rondom het EKO-keurmerk. Zo is ook de vernieuwde website van EKO live gegaan. Verder gaat de stichting de zichtbaarheid op sociale media vergroten en worden winkelmaterialen van het EKO-keurmerk ingezet in een groot deel van de biologische speciaalzaken in Nederland.

EKO-normen komen bovenop de EU-biologische wetgeving en de keurmerkhouders zijn dan ook al EU-biologisch gecertificeerd. De EKO-normen zijn extra stappen in verdere verduurzaming.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  4° / -1°
  10 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  70 %
Meer weer