Laatste meetnetmais zaterdag geoogst: 'De hoogste kuil'

Met de oogst door de loonwerker van Roelof de Jong uit Abbegea op zaterdag 8 oktober heeft de laatste deelnemer aan het maismeetnet van Nieuwe Oogst zijn mais binnen. De Jong is erg tevreden over de opbrengst. 'Het is dit jaar de hoogste kuil.'

Laatste+meetnetmais+zaterdag+geoogst%3A+%27De+hoogste+kuil%27
© Roelof de Jong

De loonwerker ging zaterdagochtend aan de slag met de twee percelen van De Jong. De melkveehouder was van de twaalf deelnemers ook de laatste die zaaide, de mais ging op 16 mei de grond in.


Opbrengst boven verwachting

De opbrengst was, met een Nirs-sensor gemeten, boven verwachting. De twee percelen kwamen uit op een opbrengst van 54 en 49 ton per hectare. Het drogestofpercentage kwam daarbij uit op 32 en 35 procent.

De Jong is tevreden. 'De opbrengst was best, de mais had veel kolven. In de sleufsilo kwam de mais een meter boven de muur uit, normaal zijn de muren hoog genoeg. En dan nog kon ik niet alle mais kwijt. Het is dan ook de hoogste kuil van dit jaar, de grasopbrengst viel tegen.'

Zaterdagmiddag is vaste mest op de percelen uitgereden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
Meer weer