Pompoenwedstrijd levert nieuw Nederlands record op

Kwekers van gigantische pompoenen uit Nederland en België streden zaterdag 24 september in het Gelderse Oldebroek tijdens het Nederlands Kampioenschap om de titel. Naast de wedstrijd met pompoenen werden er ook prijzen uitgereikt voor diverse reuzengroenten.

Het NK pompoen kweken wordt vaak gedomineerd door onze zuiderburen, maar dit jaar maakte Iwan Horde uit het Utrechtse Leerdam grote kans om in de prijzen te vallen. Zijn Atlantic Giant was met 897,7 kilo goed voor een nieuw Nederlands record en een tweede plaats. De eerste prijs ging wederom naar België. Luc van Heuckelom ging huiswaarts met een flinke cheque en zijn pompoen van 919,5 kilo.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  4° / 1°
  70 %
 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  3° / -2°
  10 %
Meer weer