Frits van Eerd treedt voorlopig terug als Jumbo-directeur

Frits van Eerd is tijdelijk teruggetreden als algemeen directeur van supermarktketen Jumbo. De topman is verwikkeld in een witwaszaak, waarvoor hij recent bijna een week in hechtenis zat.

Frits+van+Eerd+treedt+voorlopig+terug+als+Jumbo%2Ddirecteur
© niels de vries

In een statement laat Jumbo weten dat tot de tijdelijke terugtreding is besloten na 'zorgvuldig overleg' met familie en de raad van commissarissen van Jumbo. Volgens het supermarktbedrijf is het besluit genomen in het belang van Jumbo en maakt dit mogelijk dat Van Eerd zich volledig op zijn persoonlijke situatie kan concentreren.

Familie Van Eerd, de raad van commissarissen en het directieteam noemen het besluit van Van Eerd 'moedig' en zeggen hem alle steun toe in de komende periode. Wat betreft de aansturing van Jumbo hoopt het bedrijf op korte termijn meer te kunnen mededelen. Tot die tijd neemt de directie de taken van Van Eerd waar.


Negen verdachten

Van Eerd is een van de negen verdachten in een onderzoek van het Openbaar Ministerie naar witwaspraktijken. In dat kader deed de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst Fiod vorige week diverse invallen, onder meer op het hoofdkantoor van Jumbo en bij Van Eerd thuis.

Vervolgens zat de Jumbo-topman enkele dagen vast. Hoewel hij inmiddels vrij is, blijft Van Eerd wel verdachte. De supermarktketen zou niet betrokken zijn bij de witwaspraktijken, maar het betreffen zaken waarbij Frits van Eerd persoonlijk is betrokken, onder meer in de auto- en motorsport.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 5°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
Meer weer