Jumbo stapt in september over op verse kip met 1 ster Beter Leven

Al het verse kippenvlees bij Jumbo is vanaf september voorzien van minimaal 1 ster Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. Die kip komt uitsluitend van Nederlandse pluimveehouders.

Jumbo+stapt+in+september+over+op+verse+kip+met+1+ster+Beter+Leven
© Monique van Loon

De volledige overstap op diervriendelijker geproduceerde verse kip met keurmerk stond aanvankelijk gepland voor 2023. De voorbereidingen met Nederlandse pluimveehouders die de Nieuwe Standaard Kip (NSK) leveren aan Jumbo verlopen dermate voortvarend, dat de retailer heeft besloten de introductie te vervroegen. Begin 2023 zullen alle producten met kip van het Jumbo Huismerk het Beter Leven-keurmerk dragen.

Meer dan helft van de Jumbo Huismerk kipproducten heeft al het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. Zo hebben alle voorgesneden kipvleeswaren sinds vorig jaar minimaal 1 ster Beter Leven. Per september wordt dit verder uitgebreid met al het verse kippenvlees, zoals filet en bouten. In dezelfde periode worden ook de andere kipproducten uit het koelschap voorzien van het Beter Leven-keurmerk, zoals gerookte kip en kipschnitzels.


Huismerkproducten

Daarna komen alle overige huismerkproducten met kip onder het Beter Leven-keurmerk te vallen, geeft Jumbo aan. De overgang verloopt stapsgewijs, geeft de grootgrutter aan. Uiteindelijk zullen begin 2023 alle producten met kip van het Jumbo Huismerk Beter Leven-keurmerk gecertificeerd zijn. Het gaat hierbij onder meer om maaltijdsalades en kant-en-klaarmaaltijden waarin kip is verwerkt.

Jumbo streeft voor alle versketens integrale ketensamenwerking na. Om de samenwerking met boeren en telers te versterken, staat het bedrijf in nauw contact met het programma Waardecreatie in Ketens (WiK). Dat is geïnitieerd door LTO Nederland. Binnen dit programma werken supermarkten, verwerkers, en boeren en tuinders samen aan het verder uitbouwen van de ketens. Alle pluimveehouders die Beter Leven-kip aan Jumbo leveren, zijn gecertificeerd.


Vleeskuikens

Eerder gaf supermarktketen Albert Heijn aan dat per oktober alle verse kipproducten in het schap van de retailer afkomstig zijn van vleeskuikens gehouden volgens de criteria van het 1 ster Beter Leven-keurmerk. De eerder geplande datum was 1 januari 2023. Binnen het Beter voor Kip, Natuur & Boer-programma werkt Albert Heijn samen met tweehonderd vaste pluimveehouders.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    11° / 1°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
Meer weer