Vers pluimveevlees Jumbo voorzien van 1 ster Beter Leven

Het verse pluimveevlees in de winkels van Jumbo is vanaf deze week geproduceerd volgens de voorwaarden van minimaal 1 ster Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. Het verse pluimveevlees is afkomstig van circa 120 Nederlandse pluimveehouders, daarmee is Jumbo een langdurige samenwerking aangegaan.

Vers+pluimveevlees+Jumbo+voorzien+van+1+ster+Beter+Leven
© Jumbo

De kip is in het schap te herkennen aan het Van Dichtbij-logo op de verpakking. De overstap op diervriendelijker geproduceerde verse kip met het 1 ster Beter Leven-keurmerk stond aanvankelijk gepland voor 2023. 'Dat we al eerder dan gepland de overstap kunnen maken voor alle verse kipproducten, is voor een belangrijk deel te danken aan de pluimveehouders en onze leveranciers, met wie we al lange tijd samenwerken', aldus commercieel directeur Frances Franken van Jumbo.

'De pluimveehouders hebben zich flink ingespannen om deze versnelling mogelijk te maken en daar zijn we trots op. Dit is een goed voorbeeld van hoe we in nauwe samenwerking met onze partners ons assortiment stap voor stap verbeteren', benadrukt ze.


Nieuwe Standaard Kip

De overgang naar 1 ster Beter Leven-kip is volgens Jumbo een belangrijke stap in de verdere verbetering van de leefomstandigheden van vleeskuikens. Die volgt op de Nieuwe Standaard Kip (NSK) waarmee de supermarktketen naar eigen zeggen in 2014 een nieuwe standaard zette op het gebied van dierenwelzijn van kippen.

De 1 ster Beter Leven-kippen beschikken onder meer over extra leefruimte en overdekte uitloop. Programmamanager Marijke de Jong van de Dierenbescherming vindt deze overstap op de eerste plaats 'fantastisch nieuws' voor de dieren. 'Zij krijgen een prettigere leefomgeving. We zijn blij dat Jumbo haar ambitie kracht bijzet en deze versnelling doorvoert.'Pluimveehouder Jan Quirijnen uit het Brabantse Lage Mierde beschikt al enkele jaren over het Beter Leven-keurmerk en gaat nu kip leveren aan Jumbo. 'De kuikens groeien minder snel; dat is een mooie ontwikkeling die hun welzijn ten goede komt. Het is prachtig te zien hoe de kuikens uitgroeien tot sterke hennen en hanen die goed in de veren zitten. Dit is een mooie manier van dieren houden en echt iets om trots op te zijn.'


Alle pluimveevlees 1 ster Beter Leven

Ook andere Jumbo-producten worden de komende tijd voorzien van het 1 ster Beter Leven-keurmerk, zoals maaltijdsalades en klant-en-klaarmaaltijden waarin kip wordt verwerkt. De grootgrutter streeft ernaar dat begin 2023 alle producten met kip van het Jumbo Huismerk Beter Leven-gecertificeerd zijn. Een aantal producten, zoals voorgesneden vleeswaren, tapas en diepvriessnacks, is overigens al enige tijd voorzien van het 1 ster Beter Leven-keurmerk.De samenwerking tussen Jumbo en de Nederlandse pluimveehouders richt zich op de lange termijn. De langetermijnsamenwerking biedt boeren en telers volgens de supermarktketen perspectief, ruimte om te innoveren en verduurzamen, en een gezond verdienmodel.


Waardecreatie in Ketens

Om de samenwerking te versterken, staat Jumbo in nauw contact met programma Waardecreatie in Ketens (WiK), dat is geïnitieerd door LTO Nederland. Binnen dit programma werken supermarkten, verwerkers, boeren en tuinders samen aan het verder versterken van de ketens.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  9° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  8° / 6°
  20 %
 • Woensdag
  6° / 5°
  20 %
Meer weer