De zes trekkers die zijn meegenomen op Prinsjesdag zijn weer teruggegeven

De politie heeft op Prinsjesdag in totaal zes trekkers in beslag genomen. De eigenaren zijn niet aangehouden. Zij hebben hun voertuigen in de loop van dinsdag kunnen ophalen op voorwaarde dat ze direct zouden vertrekken uit Den Haag. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De+zes+trekkers+die+zijn+meegenomen+op+Prinsjesdag+zijn+weer+teruggegeven
© ANP

Een van de trekkerbestuurders reed volgens de politie gevaarlijk en krijgt daarom een proces-verbaal. De vijf andere bestuurders hadden zich niet gehouden aan het noodbevel om niet naar het centrum van Den Haag te rijden. Zij krijgen geen bekeuring, maar wat ze hebben gedaan wordt wel geregistreerd. Dan kan daar bij een volgende overtreding rekening mee worden gehouden, zegt de politie.

De trekkers die in de nacht van maandag op dinsdag naar Den Haag reden, zouden daar een 'risico voor de verkeersveiligheid' hebben gevormd. Ook zouden ze de routes van politie, brandweer en ambulance kunnen belemmeren. Daarom mochten ze niet verder rijden, legde de Haagse burgemeester Jan van Zanen na afloop van Prinsjesdag uit.


De boeren wilden in Den Haag demonstreren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. 'Demonstreren mag, maar niet met groot materieel', zei Van Zanen daarover.

Een aantal boeren heeft dinsdagavond op de A1 ter hoogte van Holten een protestactie tegen het stikstofbeleid gehouden. Ze staken onder meer banden en hout in brand, waarna de afslag richting Markelo tijdelijk werd afgesloten. De politie meldde dat ze ongeveer dertig mensen een bekeuring heeft gegeven.

Volgens een woordvoerder van de politie waren de actievoerders met vijftien trekkers naar de A1 gekomen om te protesteren. Omstreeks 23.30 uur meldde de politie dat de protestactie was beëindigd en dat de brandjes waren geblust.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  15° / 4°
  50 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
 • Zaterdag
  16° / 10°
  80 %
Meer weer