Sallandse boeren zetten eigen perspectiefplan in ijskast

Sallandse boeren hebben hun twijfels geuit over het voorzetten van hun eigen perspectiefplan. Zij willen eerst afwachten wat er uit de gesprekken met Johan Remkes komt. 'Met dit wanbeleid uit Den Haag worden we gedwongen ons eigen perspectiefplan in de ijskast te zetten', geeft melkveehouder Rudie Haarman uit Bathmen namens Landbouwcollectief Salland aan.

Sallandse+boeren+zetten+eigen+perspectiefplan+in+ijskast
© Huisman Media

De boeren in Salland hebben de afgelopen twee weken in Haarle, Bathmen, Olst en Raalte gediscussieerd over de toekomst van de landbouw en wat het perspectief daarbij is. 'Duidelijk is dat de Sallandse boeren willen afwachten wat voor afspraken er worden gemaakt in Den Haag in de gesprekken met Remkes', geeft Haarman aan. De boeren willen nog meer onderbouwing als een juridische analyse, de financiële effecten en de concrete uitwerking op het boerenerf.

Volgens Haarman leidden de ontwikkelingen in Den Haag en het maken van een perspectiefplan tot stevige discussies de afgelopen weken. 'Dat is niet erg, want er is ook wel wat aan de hand in de landbouw wat de boeren erg hoog zit. Ook in Salland, dat hebben we gemerkt. Het perspectiefplan kan alleen een succes worden als het een plan is van alle Sallandse boeren. Voor ons als landbouwcollectief dus zaak om goed te luisteren hoe onze achterban erin staat.'


Goede afspraken

Het collectief volgt wat er in Den Haag gebeurt en trekt daar vervolgens zijn eigen plan aan op, stelt Haarman. 'Pas als er in Den Haag goede afspraken zijn gemaakt waar de Nederlandse landbouw verder mee kan, gaan we kijken hoe we ons eigen perspectiefplan verder gaan brengen.'


Het landbouwcollectief bestaat uit LTO Noord-afdeling Salland, de Agrarische jongeren Salland, Producenten Organisatie Varkenshouderij en de Nederlandse Melkveehouders Vakbond.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  30° / 17°
  40 %
 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer