Petitie Glastuinbouw Nederland al ruim drieduizend keer ondertekend

Glastuinbouw Nederland begon een week geleden de publieksvriendelijke campagne om extra bewustwording te creëren voor de uitdagingen in de glastuinbouwsector. De petitie als onderdeel van die campagne is inmiddels al meer dan 3.100 keer ondertekend.

Petitie+Glastuinbouw+Nederland+al+ruim+drieduizend+keer+ondertekend
© Vidiphoto

Veel glastuinbouwbedrijven in Nederland komen in grote continuïteitsproblemen vanwege de hoge energieprijzen. De eerste bedrijven zijn zelfs al gedwongen gestopt, schrijft Glastuinbouw Nederland. 'Dat heeft tot gevolg dat de productie van groenten, fruit, bloemen en planten in gevaar komt. Uiteindelijk zal dat leiden tot een verschraling van het assortiment.'

De energietransitie komt door de hoge kosten verder ook in gevaar, meldt de brancheorganisatie. 'Investeren in innovatie technologie voor de energietransitie, zoals aard- en restwarmte en LED, is onmogelijk geworden.'

Met de petitie vraagt de sector de overheid te komen met oplossingen voor de impact van de hoge energieprijzen voor de glastuinbouw. 'Ondernemers willen door met de transitie. Zonder oplossingen voor de korte termijn verdwijnen het perspectief voor de lange termijn, de energietransitie en een fossielvrije glastuinbouw uit beeld.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  15° / 4°
  50 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
 • Zaterdag
  16° / 10°
  80 %
Meer weer