Glastuinbouwers uiten massaal zorgen aan minister

Al ruim zeshonderd bedrijven die lid zijn van Glastuinbouw Nederland hebben een mail gestuurd naar klimaatminister Rob Jetten. Daarin uiten zij hun zorgen over het voortbestaan van hun bedrijf als gevolg van de hoge energieprijzen. De actie is het eerste onderdeel van de 'energiecampagne' die Glastuinbouw Nederland deze week is gestart.

Glastuinbouwers+uiten+massaal+zorgen+aan+minister
© Vidiphoto

In drie dagen tijd hebben honderden glastuinbouwondernemers via een mail of brief hun zorgen geuit over de toekomst van hun teeltbedrijf en over de impact die de huidige crisis heeft op hun gezin en medewerkers. 'Deze brieven worden dinsdag of woensdag door voorzitter Adri Bom-Lemstra en directeur Ruud Paauwe ook fysiek overhandigd aan minister Jetten', meldt Jakoline van Straalen namens Glastuinbouw Nederland.

Glastuinbouw Nederland kiest bewust voor een publieksvriendelijke campagne. 'We willen de kracht van de sector laten zien, maar ook het belang van de glastuinbouwsector voor Nederland benadrukken. De sector levert namelijk een belangrijke bijdrage aan de energietransitie', verzekert de woordvoerder. 'Het huidige beleid heeft consequenties voor het toekomstperspectief en het innovatieve vermogen van de sector. Daarmee komt ook de energietransitie in Nederland serieus onder druk te staan.'


Crisissituatie

Een overleg tussen de directie van Glastuinbouw Nederland en minister Jetten staat woensdag 7 september gepland. Daarin wordt gesproken over de ontstane crisissituatie in de sector, maar ook specifiek over de problematiek rond de SDE. 'Er moet op korte termijn echt iets gebeuren. Anders gaan veel glastuinbouwbedrijven het niet overleven', weet Van Straalen.Komende weken breidt de campagne van Glastuinbouw Nederland zich uit. 'In de periode van september tot en met november ondernemen we nog meer acties. Zo wordt er bijvoorbeeld een petitie opgezet, worden er campagneborden in het land opgehangen, is er een fysieke actie op Prinsjesdag en breidt de campagne zich uit richting sociale media.'

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  9° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  8° / 6°
  20 %
 • Woensdag
  6° / 5°
  20 %
Meer weer