Ruim 30 procent minder gras in Frankrijk

Franse boeren hebben tot en met 20 augustus 31 procent minder gras van het land kunnen halen dan gemiddeld over de jaren 1989-2018 in deze periode. Dat heeft de Franse landbouwinformatiedienst Agreste bekendgemaakt.

Ruim+30+procent+minder+gras+in+Frankrijk
© Twan Wiermans

De lage opbrengst in Frankrijk heeft alles te maken met de droogte en de hitte in de afgelopen maanden. Het betreft de laagste grasopbrengst sinds 2003. De opbrengsten waren het laagst in het noorden van Frankrijk en het zuidoosten. Dat zijn ook de gebieden waar het neerslagtekort het grootst is.

Agreste houdt in Frankrijk de drogestofopbrengst bij voor 228 verschillende gebieden. Tussen maart en november wordt elke 20ste van de maand de actuele stand van de grasgroei in beeld gebracht en vergeleken met voorgaande jaren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  20 %
 • Zondag
  22° / 12°
  20 %
Meer weer