Stevig tweede stikstofoverleg brengt boeren en kabinet dichter bij elkaar

Acht boerenorganisaties overlegden woensdag onder leiding van Johan Remkes met een afvaardiging van het kabinet. Dat gebeurde bij het provinciehuis van Zuid-Holland in Den Haag. 'Ik ben in een wespennest terechtgekomen', zei Remkes lachend tijdens een korte rookpauze. Het overleg duurde uiteindelijk bijna twee keer zo lang als gepland.

Remkes gaf na afloop een toelichting en zei tevreden te zijn dat alle boerenpartijen nu zelf aan tafel zaten. In het eerste overleg lieten ze zich vertegenwoordigen door LTO. Namens het kabinet waren premier Mark Rutte, stikstofminister Christianne van der Wal, landbouwminister Henk Staghouwer en minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat aanwezig. Buiten stonden enkele boeren en trekkers.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  17° / 9°
  20 %
 • Maandag
  18° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer