Van der Tak over stikstofoverleg: 'Doorbraak is er'

'Een goed en stevig overleg', zo bestempelde LTO Nederland-voorzitter Sjaak van der Tak na afloop het tweede stikstofoverleg onder leiding van Johan Remkes. 'Het startte moeizaam met veel ruimte voor emoties. Daarna konden we al snel verder praten over de inhoud.'

Van der Tak nam deel aan het overleg als voorzitter van LTO Nederland en voerde na afloop het woord namens alle aanwezige landbouworganisaties. 'Het is goed dat we de eenheid hebben weten te bewaren.' Over de inhoud zei hij dat er weliswaar een doorbraak is, maar dat er nog veel werk verzet moet worden.


'We zijn er nog zeker niet. We wachten nu af met welke aanbevelingen Remkes medio september komt, maar we gaan verder met elkaar in gesprek over een alternatief voor de KDW, de PAS-melders gelegaliseerd te krijgen en meer ruimte voor innovatie te creëren. Ook willen we dat daar waar mogelijk een ruimer tijdspad gehanteerd gaat worden.'


Bekijk hieronder ook de reactie van onder meer Remkes na het stikstofoverleg


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer