Boerenorganisaties stellen voorwaarden aan tweede stikstofgesprek met Remkes

Voordat boerenorganisaties ingaan op een uitnodiging voor een tweede gesprek met Johan Remkes en het kabinet, moeten er oplossing op tafel komen voor de vier grote bezwaren die er zijn tegen de stikstofplannen.

Boerenorganisaties+stellen+voorwaarden+aan+tweede+stikstofgesprek+met+Remkes
© Dirk Hol

De boerenorganisaties hebben maandagavond een gezamenlijk overleg gehad over de uitnodiging van gespreksleider Remkes. Remkes wil woensdagochtend opnieuw praten met het kabinet en boerenorganisaties over de aanpak van de stikstofcrisis.

LTO Nederland heeft ook een uitnodiging ontvangen voor het tweede gesprek. 'Met andere landbouworganisaties hebben we afgestemd dat we het gesprek alleen kunnen aangaan als het binnen het huiswerk gaat over oplossingen voor de vier door de sector ingebrachte cruciale punten.'


Voor LTO moeten er duidelijke vorderingen zijn, geeft de organisatie aan. 'Geen vervroegd tijdpad naar 2030, weg van de rigide kritische depositiewaarde en inzetten op innovatie. Ook voor de Programma Aanpak Stikstof (PAS)-melders moet een concrete en versnelde oplossing komen met een harde deadline. Het beruchte stikstofkaartje moet nu eindelijk van tafel', aldus LTO in een verklaring.

Voor de boerenorganisatie gaat het om een 'harde randvoorwaarde' alvorens het gesprek weer aan te gaan. 'De bal ligt daarmee weer bij het kabinet. We gaan als landbouwpartijen alleen gezamenlijk en als we het over deze agenda kunnen hebben.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zondag
  1° / -2°
  10 %
Meer weer