Agrarisch ondernemers richten stichting Leefbaar Peelland op

Een aantal agrarisch ondernemers uit het Brabantse Heusden heeft de stichting Leefbaar Peelland opgericht. Het doel is om invloed en medezeggenschap te hebben in de gebiedsgerichte aanpak.

Agrarisch+ondernemers+richten+stichting+Leefbaar+Peelland+op
© ZLTO

De agrariërs willen meepraten, want de impact op bedrijven en gezinnen is groot en dus ook op de leefbaarheid van het gebied. 'Twee gebiedsbijeenkomsten met de provincie waren ronduit teleurstellend', vertelt voorzitter Toon van Hoof van de stichting.

'Er werd ons agrariërs geen enkel perspectief geboden en bovendien kwam er nog een beregeningsverbod overheen', aldus Van Hoof. Dat gevoel leefde breed onder de bevolking en in no-time werd er een stichting gevormd met drie werkgroepen.


Samenwerken

Van Hoof: 'Onze stichting heeft een eigen gezicht, maar komt niet in plaats van de bestaande belangenorganisaties. Wij willen samenwerken, maar verwachten een duidelijke meerwaarde te hebben voor de plaatselijke uitvoering van de gebiedsgerichte aanpak, waarbij naast natuur en water, de landbouw een belangrijk onderwerp is.'

De stichting heeft volgens Van Hoof goede contacten met andere partijen zoals ZLTO. 'De stichting maakt het ons mogelijk om dicht op de bal te zitten.'

In het werkgebied van de stichting zijn zo'n honderd agrarische bedrijven actief. De keuze viel op de naam Leefbaar Peelland, omdat de agrosector in kleine kernen als Heusden nog steeds een belangrijke functie heeft in de leefbaarheid van het dorp en deze ook wil behouden. Daarom wordt later nog eens bekeken of de stichting haar activiteiten gaat verbreden richting andersoortige bedrijven en burgers. Meer info: leefbaarpeelland.nl.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  21° / 7°
  0 %
 • Dinsdag
  22° / 8°
  0 %
 • Woensdag
  21° / 8°
  0 %
Meer weer