Ko van den Boom

Ko van den Boom

Ko van den Boom is redacteur Zuid. Hij volgt Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland en het verenigingsnieuws bij ZLTO.

Contact

Artikelen door Ko van den Boom

Meer water beschikbaar voor Oost-Brabant

Regio Zuid

De waterschappen Aa en Maas, Brabantse Delta, De Dommel, Limburg en Rijkswaterstaat hebben maandag een nieuw waterakkoord ondertekend. Hierin staan afspraken tussen Rijkswaterstaat en de waterschappen over de aan- en afvoer van water.

Elies Lemkes: 'Inzet hele voedselketen nodig voor transitie'

Regio Zuid

De Uitvoeringsagenda Landbouw en Voedsel 2022-2023 is klaar. Volgens provincie Noord-Brabant een eerste stap om de doelen van het Beleidskader Landbouw en Voedsel 2030 te realiseren.

Bram Romme: 'Als je zelf verhaal niet vertelt, doet een ander het wel'

Algemeen

Bram Romme (21) uit het Brabantse Etten-Leur is derdejaarsstudent veehouderij aan de HAS in Den Bosch. Binnenkort lanceert hij vijf uitlegvideo's over de melkveehouderij op sociale media. 'Ik wil het echte verhaal van de boer vertellen.'

Plan van aanpak voor vervuilde dijk in Perkpolder is nabij

Regio Zuid

Een nieuw aangelegde dijk in Perkpolder blijkt vervuilde grond te bevatten. Boeren en omwonenden maken zich zorgen. Minister Mark Harbers kwam onlangs poolshoogte nemen. Binnenkort beslist hij over de toekomst van de dijk.

Alarmbellen rinkelen over PFAS bij Westerschelde

Regio Zuid

PFAS is in en om de Westerschelde een hot item en de kwestie van de vervuilde dijk in Perkpolder sleept al jaren. Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat nam maandag poolshoogte. ZLTO wil harde garanties dat er geen risico's zijn voor...

Kwaliteit en persoonlijk contact voor boomkwekerij E. de Jong maatgevend

Akker- & Tuinbouw

'Alles jaarrond zien groeien, dat is het mooie van dit vak. Elk seizoen heeft wel wat. Je bent intensief met de natuur bezig, eigenlijk ben je een natuurbeheerder', zegt Janny de Jong van boomkwekerij E. de Jong in Dongen.

Gedeputeerde Jo-Annes de Bat bezoekt Zeeuwse bedrijven

Regio Zuid

De Zeeuwse landbouwgedeputeerde Jo-Annes de Bat (CDA) maakte deze week een rondje langs de velden op Schouwen-Duiveland. Mede door de situatie in Oekraïne is er in veel onzekerheid in de agrarische sector.

ZLTO: Brabantse kip op achterstand

Regio Zuid

Brabantse vleeskuikenhouders die willen overstappen naar 1 ster van het Beter Leven-keurmerk, krijgen ondersteuning van de provincie Noord-Brabant. Onder meer via een subsidieregeling. ZLTO is allesbehalve enthousiast. 'De provincie werpt extra...

Zeeland richt blik op wolf

Regio Zuid

Er komt een projectgroep 'Wolf in Zeeland'. Het college van Gedeputeerde Staten van Zeeland laat zich adviseren over een subsidieregeling die specifiek is gericht op de aanwezigheid van de wolf in de provincie.

Minder PAS-melders in Noord-Brabant

Regio Zuid

482 bedrijven in Noord-Brabant hebben bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) een legalisatieaanvraag ingediend. Bijna de helft minder dan de verwachte 850.

Meest bekeken

Meest gelezen

Kennispartners

Vacatures