Omzet Syngenta stijgt met 25 procent

Over het eerste halfjaar van 2022 meldt landbouwconcern Syngenta een omzetgroei van 25 procent. De meeste groei is gerealiseerd in Zuid-Amerika en China.

Omzet+Syngenta+stijgt+met+25+procent
© Haijo Dodde

De totale omzet voor de hele Syngenta-groep is voor het eerste halfjaar van 2022 vastgesteld op 18,1 miljard dollar (18,1 miljard euro). Dit is 3,7 miljard dollar meer dan vorig jaar in de periode van januari tot en met juni. De winst voor het betalen van belastingen bedraagt in 2022 tot dusver 3,5 miljard dollar, dat betekent een stijging van 1,7 miljard dollar ofwel 32 procent meer ten opzichte van dezelfde periode in 2021.

Voor de verschillende bedrijfsonderdelen van het van oorsprong Zwitserse concern noteert Syngenta Crop Protection een omzetgroei van 25 procent tot 8,6 miljard dollar. Voor de Israëlische gewasbeschermingsfabrikant Adama, dat ook onderdeel is van de Syngenta-groep, steeg de omzet met 24 procent tot 3,6 miljard dollar.


Syngenta-groep in China

Voor Syngenta Seeds, met de hoofdvestiging in de Verenigde Staten, komt de omzet in de eerste zes maanden van 2022 uit op 2,3 miljard dollar, dat betekent een plus van 17 procent. De Syngenta-groep in China tot slot verkocht als afzonderlijk bedrijfsonderdeel voor 5,3 miljard dollar aan producten en diensten en dat is 26 procent meer dan vorig jaar.

Zowel voor Syngenta Crop Protection als voor Syngenta Seeds geldt dat veel omzetgroei is gerealiseerd in Zuid-Amerika en in China. Op het gebied van gewasbescherming profiteerde Syngenta in Zuid-Amerika van nieuwe toelatingen voor de bestrijding van schimmels en insecten. Ook werd daar meer zaaizaad verkocht voor de teelt van mais.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
Meer weer