Biostimulant Quantis mag nu ook in biologische teelten

Toezichthouder Skal heeft de biostimulant Quantis van gewasbeschermingsfabrikant Syngenta op de biologische inputlijst geplaatst. Daarmee is het gebruik van dit product ook toegestaan in biologische teelten.

Biostimulant+Quantis+mag+nu+ook+in+biologische+teelten
© Han Reindsen

Quantis is een biostimulant van natuurlijke oorsprong. Het is een bijproduct van suikerriet en gistfermentatie en bevat organische koolstof, aminozuren, kalium en calcium. In de reguliere akkerbouw wordt Quantis ingezet om in aardappelen opbrengstverliezen als gevolg van abiotische stress te compenseren.

Syngenta meldt dat in 2021 op grote schaal praktijkonderzoek is uitgevoerd in Nederland. De resultaten hiervan laten zien dat in aardappelen een opbrengstverhoging kan worden bereikt van 5 tot 10 procent. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat Quantis ook de knolzetting eventueel positief kan beïnvloeden. Ook in andere gewassen zijn volgens Syngenta positieve ervaringen opgedaan met Quantis ingezet tegen hitte- en droogtestress.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
Meer weer