Oekraïne-vlogger Kees Huizinga: '68 cent voor kilo uien'

In De week van Kees Huizinga vertelt deze Nederlandse boer in Oekraïne wat hij merkt van boeren in een land in oorlogstijd. Deze week rooit en levert hij uien aan Oekraïense supermarkten. Die betalen er 25 Oekraïense grifna per kilo voor, wat omgerekend neerkomt op 68 cent.

De opbrengst ligt op 35 tot 40 ton netto per hectare. De uien gaan rechtstreeks naar de supermarkten toe, dus is er geen opslag nodig. Huizinga is verder aanwezig bij de begrafenis van de 24-jarige Vasyl, die een dorp verderop woonde. De man kwam om door een granaat in Oost-Oekraïne en het hele dorp bewijst hem een laatste eer.


De week van Kees Huizinga is elke vrijdag te zien via nieuweoogst.nl/boeren-in-oekraine en zaterdag te lezen in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  17° / 9°
  20 %
 • Maandag
  18° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer