Oekraïne-vlogger Kees Huizinga: 'Alles eraan doen om school te openen'

In De week van Kees Huizinga vertelt deze Nederlandse boer in Oekraïne wat hij merkt van boeren in een land in oorlogstijd. Hij laat in deze vlog de school in het dorp zien, waar zijn kinderen ook naartoe gingen. Normaal opent de school altijd begin september. Maar dit jaar niet, omdat het oorlog is en er geen schuilkelder is die aan de norm voldoet. 'Wij gaan financieel bijdragen. Want deze school moet gewoon weer open.'

Daarnaast geeft de Nederlandse boer een update over de export en de kosten daarvan. Momenteel exporteert hij vooral koolzaad. Er staat een kilometerslange file voor de grens richting Polen. De havens zijn weer open, maar de graanvoorraad van vorig jaar wordt eerst weggewerkt.


De week van Kees Huizinga is elke vrijdag te zien via nieuweoogst.nl/boeren-in-oekraine en zaterdag te lezen in Nieuwe Oogst.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  13° / 9°
  80 %
 • Woensdag
  13° / 7°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 9°
  70 %
Meer weer